Kelly Oubre na Miami nepočkal. Angažmá si našel ve Philadelphii

19. 09. 2023, 10:00 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Stejně jako Christian Wood, čekal Oubre, jak se vyvine situace v Miami kolem trejdu Damiana Lillarda, který ale uvízl na mrtvém bodě. Nakonec se talentovaný střelec dohodl před začátkem tréninkového kempu na smlouvě s Philadelphí.

Kelly Oubre Jr. tak přestupuje coby volný hráč ze Charlotte do Pennsylvanie, kde se dohodl v rámci veteránského minima (2,9 mil. dolarů) na roční smlouvě.

Po Washingtonu, Phoenixu, Golden State a Charlotte to pro něj bude páté angažmá v NBA. 27leté křídlo prožilo v minulé sezóna v dresu Hornets z kariérního hlediska nejpovedenější ročník (20,3 bodu), ale vinou zranění nastoupil také pouze do 48 utkání.

Pokud bude jeho dohoda plně zaručena, tak budou mít 76ers 15 hráčů s garantovanými kontrakty, ale vzhledem k nejistotě okolo Jamese Hardena (stále se spekuluje o jeho výměně) by mohl dostat prostor na hřišti. O minuty se bude dělit s dalšími křídly (Furkanem Korkmazem, Danuelem Housem Jr. a De'Anthony Meltonem).

Rodák z New Orleans musel výrazně snížit z nároků na plat, který bude oproti poslednímu působišti opravdu minimální. Zájem o něj ale byl, kromě Miami, se hovořilo také o Cavaliers a Mavericks.

Co myslíte, dokáže Sixers pomoci a vysloužit si v NBA ještě jednu lepší smlouvu?

We have a wing. Welcome to the squad Kelly Oubre! pic.twitter.com/Qvfzm0rsUc

— Sixers Nation (@PHLSixersNation) September 18, 2023