Minnesota má nejlepšího smečaře

15. 02. 2015, 19:15 » Videa - Autor: Nbasket.cz


(zdroj: Nbasket.cz)
Sprite Slam Dunk Contest vyhrál nováček Minnesoty - Zach LaVine. Bylo to jedno z nejlepších vystoupení vítěze v nedávné historii. Pokud ho ještě basketbalový svět tolik neznal, tak po dnešku se to změní, protože se mu jeho vystoupení nesmírně povedlo. Ve finále porazil mladý Vlk Victora Oladipa z Orlanda Magic.

Další dva členové smečařské soutěže už tolik neoslnili. Mason Plumlee (Brooklyn) a Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) se do finále nedostali.

První část soutěže probíhala dvoukolově. Čtyři soutěžící měli při každém kole 3 pokusy na svoji smeč a postupně se střídali v provedení. Smeče hodnotila porota složená z následujících bývalých hráčů NBA - Chris Mullin, Nate Archibald, Walt Frazier, Bernard King a Julius Erving (vůbec první vítěz soutěže smečařů v historii). Maximálně mohl hráč zísakt za svoji smeč 50 bodů a do druhého kola postupovali dva nejlepší, kteří si to opět ve dvou kolech rozdali o celkovou výhru.

Mason Plumlee - se 76 body nakonec do finále nepostoupil. Blýskl se na domácí palubovce smečí přes svého bratra Milese.



Giannis Antetokounmpo - nasbíral pouhých 65 bodů. I on si pozval k asistenci svého bratra.



Victor Oladipo - se v Brooklynu předvedl jako zpěvák Frank Sinatra. Poté zvedl diváky ze sedadel svým duncem, za který získal maximální počet 50 bodů a s celkovými 89 body vyzval ve finále LaVinea.



Zach LaVine - zazářil už v semifinále, kdy za dvě smeče dostal plný počet 100 bodů! Ve finále pak porazil Oladipa a součtem 94 bodů se stal v 19-letech druhým nejmladším vítězem této nesmírně populární soutěže (po 18-letém Kobemu Bryantovi).