Hvězdu Chicaga čeká návrat po zranění a záhy možná také výměna

03. 01. 2024, 18:00 » Informace z klubů - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Pro příznivce Bulls je to jistě dobrá zpráva. Jejich hvězda, Zach LaVine, by se měl po šestnáctizápasové absenci v průběhu příštího týdne vrátit do sestavy. Otázkou je, kolik zápasů v rudém dresu ještě odehraje.

Rodáka z Rentonu trápily potíže s nohou, ale kouč Billy Donovan je optimista a věří, že se 28letý hráč brzy vrátí. „Nevím přesné datum návratu, ale zatím se vše vyvíjí správným směrem. Všechny testy a zkoušky, které mu lékařský tým připravil prozatím zvládl,” prohlásil kouč.

LaVine zůstal v Chicagu, zatímco Bulls jsou v současné době na šňůře venkovních utkání, po porážce s Philadelphií, je čekají Knicks. Proto svého hráče poslali trénovat s celkem z nižší G League Windy City Bulls, aby nemusel trénovat pouze sám.

„Mám zprávy od lékařského týmu, že zatím všechny tréninky zvládá dobře a ani po nich nenastaly žádné potíže. Je skvělé, že může trénovat s Windy City, že zrovna nevyjíždí nikam ven, zatímco my jsme pryč. Trénovat s dalšími hráči je pro něj určitě lepší než trénovat sám,” domnívá se kouč.

The Bulls have gotten it together after Zach LaVine injured his foot back on November 28th.

Coincidence? Or is Coby White just on a hot streak?

This team without LaVine looks different, and Coby has stepped up BIG TIME in his absence.

Averages this December (without LaVine)… pic.twitter.com/8tHmwl5pUu

— ClutchPoints (@ClutchPoints) December 22, 2023

Uvidíme, zda se po zranění dostane do pořádné formy. Před ním měl totiž průměr 21 bodů s 44,3% úspěšností střelby z pole a 33,6% za tři body. To jsou nejhorší čísla od ročníku 2017/18, který byl poznamenán vleklým zraněním, vinou čehož nastoupil pouze do 24 utkání.

Od jeho zranění se Bulls ale mírně zvedli a mají za tu dobu bilanci 10 výher a šesti porážek. Možná i to, přispívá ke spekulacím, že se LaVine v rudém dresu s býkem na hrudi dlouho neohřeje a před uzávěrkou přestupů bude poslán jinam.

Billy Donovan si je ale zatím jistý, že návrat LaVina do sestavy nijak chemii týmu nenaruší. „Vždycky byl a je typem hráče, který pro tým udělá cokoliv. Navíc teď vidí naši hru z jiné perspektivy a jsem si jistý, že už přemýšlí nad tím, jak náš styl hry bude moct ještě vylepšit. Z našich rozhovorů mám opravdu skvělý pocit, že je připraven nám pomoci,” uzavírá Donovan.

Ještě dodejme, že mimo hru stále zůstává také Nikola Vučvič. Ten se ale dle posledních informací k tréninkům s Windy City Bulls tento týden určitě nepřipojí. Myslíte si, že LaVine v tomto klubu zůstane?