Startuje čtvrtfinále sezónního turnaje. Vyhraje útok nad obranou?

04. 12. 2023, 18:00 » Preview - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V NBA se dnes v noci odehrají dva zápasy, které se budou započítávat do statistik základní části a zároveň rozhodnou o tom, kdo se probojuje do semifinále prvního „In-Season Tournamentu“, které se bude konat v Las Vegas.

Po dlouhé době se stane, že na sebe nějaké týmy narazí pětkrát v sezóně - tuhle zkušenost zažije Indiana s Bostonem a Sacramento s New Orleans. Kam se ale hrabou na šedesátá léta, kdy se Wilt Chamberlain a Bill Russell potkali třeba i dvanáctkrát v jednom ročníku.

V čtvrtfinále můžeme čekat vyrovnané a ofenzivní souboje, vždyť se do nich probojovali čtyři z deseti v současnosti nejlepších střelců NBA. Už první zápas nabídne souboj nejlepší ofenzívy se čtvrtou nejlepší obranou v lize.

IND Indiana (10-8) - BOS Boston (15-4)

Indiana má nejlepší útok v lize, když soupeřům v průměru nastřílí 128,8 bodu na zápas. Pacers dokáží skvěle využít rychlý protiútok a v sestavě mají nejlepšího nahrávače ligy, Tyrese Haliburtona, který má průměr 11,9 asistence na zápas. Pokud hvězda domácích nastoupí (poslední utkání vynechal kvůli nemoci), ta se ji pokusí zastavit Jrue Holiday, který byl Bostonem angažován právě pro tyto momenty.

Oba týmy už se letos jednou potkaly a byla z toho jasná výhra Celtics v poměru 155:104. Jayson Tatum v ní zaznamenal 30 bodů a 12 doskoků, Haliburton do tohoto utkání nenastoupil, neboť měl problém s poraněným kotníkem. Indiana byla v „základní části turnaje“ neporažena, Boston prohrál pouze na palubovce skvěle hrajícího Orlanda, ale nakonec díky skóre do čtvrtfinále postoupil. Vítěz narazí na lepšího ze souboje Milwaukee s New Yorkem.

Tip redakce Nbasket.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

8 teams remain, only 4 will advance to Vegas... it's WIN or GO HOME!

The first-ever NBA In-Season Tournament Knockout Rounds tip off with Quarterfinal action starting tonight at 7:30pm/et on TNT 🏆 pic.twitter.com/H4F9NDEo9x

— NBA (@NBA) December 4, 2023

SAC Sacramento (11-7) - NOP New Orleans (11-10)

New Orleans už letos dvakrát Sacramento porazilo - vždy to bylo doma 129:93 a 117:112, ale tentokrát se utkání odehraje v hlavním městě Kalifornie, kde mají Kings bilanci 6-2. Hosté se budou opírat s své hvězdné duo Brandon Ingram / Zion Williamson a včas se jim vrátilo několik zraněných hráčů (C.J. McCollum a Trey Murphy III), kteří jim pomůžou hlavně v ofenzívě.

Domácí se budou spoléhat na čtvrtého nejlepšího střelce ligy, De'Aarona Foxe, jenž si drží skvělý průměr 30,4 bodu na zápas. Na doskoku pak nezřídka dominuje Domantas Sabonis (11,4 doskoku) a na lavičce náhradníků má Sacramento velkou zbraň v podobě 40,2% trojkaře Malika Monka. Pelicans ovšem vyhráli šest z posledních sedmi utkání, pokud měli v sestavě zdravého Ziona Williamsona, proto očekáváme velmi vyrovnaný zápas.

Tip redakce Nbasket.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.