Kyrie Irving promluvil o svém odchodu z Brooklynu

29. 10. 2023, 08:00 » Rozhovory - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Zkušený rozehrávač se v pátek poprvé od svého odchodu z New Yorku do Dallasu představil proti Nets. Byl to právě jeho požadavek na výměnu, který spustil v klubu z východu USA další pohyby v kádru. Samotný hráč ale vůči svému bývalému zaměstnavateli žádné negativní emoce necítí.

„Nikdy jsem s vedením Nets problémy neměl. Spíše bych řekl, že veškerý ten chaos okolo způsobila média. Nikdo doopravdy neví, co se odehrávalo. Nechci nikoho obviňovat, ale novinářské zdroje nejsou vždy spolehlivé. Stále si ale myslím, že mé rozhodnutí požádat o výměnu bylo správné, potřeboval jsem větší klid,” prozrazuje nyní již hráč Mavericks.

Pravdou je, že klidu si v Brooklynu moc neužil, i když spíše vlastní chybou. Kvůli svému odmítavému postoji k vakcíně proti Covidu-19 totiž musel vynechat 53 utkání v sezóně 2020/21. „Bylo to komplikované, po pandemii byly v klubu situace, které jsem někdy mohl ovlivnit a jindy ne. Ale nechtěl jsem nikoho obviňovat.”

Kenyon Martin says he’d take Kyrie Irving over Luka Doncic as the best player on the Mavs 👀

“If you give Kyrie the ball first [in a 1v1], Luka won’t touch the ball. Luka can’t guard this goddamn camera stand.”

Agree or disagree? 🤔

(via @GilsArenaShow)pic.twitter.com/BZKXD698T7

— ClutchPoints (@ClutchPoints) October 21, 2023

Ani v minulé sezóně toho ale za Brooklyn mnoho neodehrál. Na vině byl tentokrát sám hráč, za propagaci snímku o antisemitismu a následné neomluvení se jej suspendoval tentokrát samotný majitel klubu Joe Tsai. „V rozhovoru pro média jsem tenkrát říkal, že se v klubu odehrávají nějaké věci, které nikdo nevidí. Ale to se stává všude, ale mám pocit, že vše vyeskalovalo jen protože se jednalo o mě.”

„Myslím si, že kritika je fér pokud se týká basketbalu a nesnažíte se mě soudit mimo palubovku za to jaký jsem člověk. Mám pocit, že veškerá kritika stojí na náhodných věcech se kterými ne vždy souhlasím a které jsou založeny často pouze na tom, co někdo někde viděl,” uzavírá Kyrie Irving.

Brooklynu se tak postupně rozpadla jeho velká trojka. Během relativně krátkého období si přestup vydupali i James Harden a Kevin Durant a Nets nyní nezbývá než budovat tým prakticky od základu. Povede se partě okolo Bena Simmonse a Spencera Dinwiddieho ukázat problémovému Irvingovi, že byl jeho odchod chybou?