James Harden se vrátil do tréninku. Stále ale požaduje výměnu

05. 10. 2023, 11:30 » Novinky - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V NBA pokračuje další sága. Oči všech jsou nyní zaměřeny na nespokojeného Jamese Hardena, který chce z Philadelphie za každou cenu pryč. 34letý rozehrávač by rád přestoupil do Clippers, kteří o tom ale momentálně nejednají.

Harden nedávno naznačil, že hodlá své působení v týmu 76ers všem „znepříjemnit“, ale jeho první tréninkový den se na coloradské univerzitě obešel bez vážnějších incidentů. „Vousáč“ prý trénoval jako obvykle, i když předtím vynechal tradiční předsezónní setkání s médii, aby se nemusel potkat Darylem Moreym.

Trenér Nick Nurse byl se svým svěřencem spokojený a řekl, že se Harden ukázal v dobré kondici a očekává, že si bude i nadále plnit své závazky vůči týmu, dokud se jeho situace nevyřeší. Rodák z Bellfloweru v Kalifornii si nemůže dovolit „stávkovat“, protože by přišel o peníze, když využil hráčskou opci v hodnotě 35,6 mil. dolarů a podle nové kolektivní smlouvy by mohl v příštím roce ohrozit svůj očekávaný přechod na trh volných hráčů.

🚨The Clippers spoke to the Sixers recently about a trade for James Harden.

However, the Sixers are asking for “a lot” to trade James Harden.

The Clippers are in a situation where they can “await of what happens in Philadelphia” and let what may become a “very distracting… pic.twitter.com/iLYfoFw1WM

— Clippers UK (@ClippersUK) October 3, 2023

Clippers nebo případně dalším zájemcům musí ukázat, že je stále ve formě, protože podle Adriana Wojnarowskiho, o něj v současnosti velký zájem není. Podle posledních zpráv nejsou Sixers ochotni slevit z velkých nároků na jeho přestup a doufají, že si postupem času najde cestu zpět ke svým spoluhráčům.

Philadelphie zažívala obdobně složitou situaci s Benem Simmonsem, avšak na rozdíl od něj, nemá Harden se zbytkem týmu osobní spory. Tem má pouze s Moreym, o kterým si myslí, že ho obelhal. Proto stále požaduje výměnu (nejlépe ke Clippers) a uvidíme, jak se bude chovat dál a jestli nebude případně v sezóně „sabotovat“ mistrovská utkání.