Durantova sága pokračuje. Hvězdný forvard dal majiteli Nets ultimátum

09. 08. 2022, 15:30 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Kevin Durant se v Londýně sešel s majitelem Nets, aby spolu probrali další budoucnost v klubu. Jedna z největších hvězd NBA zopakovala svou touhu přestoupit a dala dokonce Joemu Tsaiovi ultimátum.

Durant na schůzce řekl, že už nevěří směřování týmu a majitel Nets si má vybrat mezi ním nebo výměnou generálního manažera Seana Markse a hlavního trenéra Steva Nashe!

Zprávu přináší Shams Charania z The Athletic, který informuje, že jeho zdroje popsaly sobotní setkání jako profesionální a zároveň uvádějí, že Nets znají důvody Durantovy žádosti o přestup, který je stále aktuální. Spekuluje se, že by „KD“ nemusel nastoupit do tréninkového kempu, pokud jej Brooklyn v následujících týdnech nevymění.

Kámenem úrazu je ale požadovaná cena. Brooklyn údajně vedl rozhovory s téměř každým týmem v lize, ale žádný z nich se nedokázal požadavkům Nets ani přiblížit. Podle Charanii se největší šance na získání 33leté hvězdy dávají Bostonu, Miami a Torontu. Pokud ale Brooklyn nesleví z ceny, tak mu ostatní celky těžko dají požadovanou protihodnotu.

In a meeting with Nets owner Joe Tsai, Kevin Durant reiterated his trade request and informed Tsai that Tsai needs to choose between Durant or the pairing of general manager Sean Marks and coach Steve Nash, sources say.

Story: https://t.co/W1voNf9MDC

— Shams Charania (@ShamsCharania) August 8, 2022

Proč je vlastně Durant stále tak neoblomný a ztratil ve vedení důvěru? Marks se přitom snažil jak mohl, když přivedl třetí hvězdu v podobě Jamese Hardena a předtím angažoval DeAndre Jordana s dalšími veterány, které chtěl mít Durant při sobě. Hvězda Nets pak údajně sehrála důležitou roli při Nashově náboru v roce 2020.

Všichni se tedy diví, proč změnil svůj postoj. Možná s tím souvisí, jak se klub postavil ke „kovidové kauze“ Kyrieho Irvinga nebo nevěří ve schopnosti Bena Simmonse. Kdo ví? Kevin nám nic z toho neobjasnil, pouze potvrdil, že chce z Brooklynu přestoupit.