Buddy Hield přiživuje spekulace. Přestoupí do Philadelphie?

26. 09. 2020, 16:00 » Spekulace - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
V NBA nedávno probleskla zpráva, že Sacramento vyměnilo Buddyho Hielda do Philadelphie. Nejednalo se ovšem o zaručenou informaci, ale o pouhou spekulaci, která se nakonec nezakládala na pravdě. Nicméně se toho nespokojený střelec Sacramenta ihned chytil a vzkázal, že by se mu takový přestup náramně líbil.

26letý rodák z bahamského Freeportu vyjádřil v probíhajícím ročníku nespokojenost a nic nezměnil ani restart letošní sezóny. Hield by rád podruhé v kariéře změnil působiště a odešel do klubu, kde by cítil větší důvěru. V Sacramentu vypadl obávaný trojkař ze základní sestavy a role náhradníka se mu příliš nepozdává. Přesto odehrál v hlavním městě Kalifornie 72 utkání s druhým nejlepším průměrem kariéry (19,2 bodu na zápas). Po třech letech mu ovšem spadl průměr po 40 procent úspěšnosti proměněných trojek - tedy v disciplíně, na kterou je nejvíce pyšný.

Have never seen a Non-Sixer be this blatant about wanting to be a Sixer ever...

(📸 via: @simmons_szn ) pic.twitter.com/KEL2BKBftF

— Sixers Nation (@PHLSixersNation) September 24, 2020

Sixers potřebují promíchat sestavu

Fanoušci 76ers zažili další velké zklamání. Basketbalistům Philadelphie sezóna nevyšla, když byli v Orlandu jasně vyřazeni v prvním kole play off, aniž by proti Bostonu vyhráli jediný zápas. Hodně tomu napomohlo zranění Bena Simmonse, avšak díky nevýhodě domácího prostředí (v základní části měli doma bilanci 31-4) by stejně asi daleko nedošli. Neúspěch stál místo kouče Bretta Browna, kterého by mohl v příštích dnech nahradit Mike D'Antoni. A právě tahle možná změna trenéra, by trejdu s Kings nahrávala.

Buddymu začne příští rok platit jeho nová čtyřletá smlouva v hodnotě téměř 90 milionů dolarů, takže by za něj museli dát velkou protihodnotu. V úvahy přicházejí „pouze“ kontrakty Ala Horforda nebo Tobiase Harrise, o které ale pravděpodobně nebudou mít „Králové“ zájem a Simmonse či Joela Embiid jim Sixers za Hielda nedají. Uvidíme, s čím přijde nový generální manažer Monte McNair, který byl tento týden v Kalifornii představen.

„Myslím, že všichni víme, jak důležitý je v lize kladen důraz na kvalitního střelce z dálky,“ řekl nástupce Vladeho Divace o Hieldovi, který je předmětem mnoha obchodních spekulací. „Chceme s Buddym v klidu jednat, nakolik si myslíme, že by u nás měl zůstat, protože hodláme do budoucna využít jeho skvělé dovednosti.“ Nového manažera ovšem čekají ještě další úkoly. Prodloužit smlouvu s De'Aaronem Foxem a udržet Bogdana Bogdanoviče, který se stal volným hráčem.

With Monte McNair tabbed to be the Kings' new head of basketball operations, Joe Dumars will take on the role of chief strategy officer.

The latest on McNair, Dumars, De’Aaron Fox & Buddy Hield from @sam_amick & @mr_jasonjones ⤵️ https://t.co/ZRqXrcmGqo

— The Athletic NBA (@TheAthleticNBA) September 17, 2020