Rok a půl nehrál. Nyní se Andre Roberson pokusí restartovat kariéru

20. 09. 2019, 14:00 » Informace z klubů - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Před zraněním patřil Andre Roberson k nejlepším obráncům ligy - především na perimetru. I když nedával tento muž pro černou práci v zápasech nikdy moc bodů, tak patřil do základní sestavy a s Oklahomou zažil v roce 2016 parádní jízdu do konferenčního finále, což byl poslední velký úspěch Oklahomy.

Jakoby s jeho zraněním přišly dva neúspěšné roky Thunder v playoff, kde jim jejich elitní obránce citelně chyběl. Texaský rodák ze San Antonia si na začátku roku 2018 poranil kolenní šlachu, kterou si nešťastně přetrhl. Následovat musela operace, jenž znamenala konec sezóny a výrazně ovlivnila následující měsíce. Rehabilitace se totiž nevyvíjela optimálně, jelikož si během ní dvakrát své zranění obnovil. Místo hraní častěji ležel na lůžku nebo navštěvoval lékaře.

„Minulý rok pro něho byl obrovským zklamáním,“ říká pro oklahomský deník jeho otec, John Robertson. „Místo toho, aby hrál, tak se musel znovu léčit. Moc chtěl týmu pomoci, alespoň v playoff, ale nešlo to. Důležitější bylo, aby se stoprocentně uzdravil.“ 27letý univerzál (hrát může na křídle či rozehrávce) doufal, že naskočí už do minulé sezóny, ale v listopadu odhalili lékaři další zranění. A jeho rehabilitační plán to opět na neurčito posunulo. To už byl podle jeho otce nápor na psychiku.

Andre Robertson suffers severe leg injury . #tellitlikeitispc pic.twitter.com/oiN7Vp0kZP

— 🗣tellitlikeitispc🎙 (@tellitlikeitisP) 28. ledna 2018


„Tohle pro něho bylo nepříjemnější, než předtím. Chtěl zůstat v kondici, ale jeho tělo mu to nedovolovalo. Nyní se konečně cítí zase dobře. Moc se těší na návrat k týmu do tréninkového kempu a doufá, že budou moci už konečně zase hrát,“ popisuje John Robertson plány svého syna. Roberson se ale vrací do "úplně jiné" Oklahomy. V klubu už nejsou Russell Westbrook, Paul George a Jerami Grant, naopak je nahrazují Chris Paul, Danilo Gallinari či Shai Gilgeous-Alexander.

Thunder už nebudou patřit mezi favority Západní konference. Sám Andre vstupuje do závěrečné sezóny svého tříletého kontraktu ve výši 30 milionů dolarů. Pokud bude podávat podobné výkony jako před zraněním, může patřit (díky končící smlouvě) k horkým kandidátům na výměnu. On chce zůstat především zdravý a svoji budoucnost vůbec neřeší.

Koho Oklahoma vymění?

Během sezóny bychom se mohli dočkat v týmu Thunder mnoha změn. Neustále se omílá nejistá budoucnost Chrise Paula, která bude stát klub obrovské peníze. V Oklahomě bude probíhat přestavba, která by se mohl dotknout i dalšího špílmachra. S velkou pravděpodobností se bude v následujících měsících jednat také o přestupu Dennise Schrodera. Budoucností klubu se má totiž po Westbrookově odchodu stát mladý kanadský rozehrávač Shai Gilgeous-Alexander.

Fanoušci Thunder už neuvidí svůj tým v popředí tabulek, ale za to budou bedlivěji sledovat nadcházející talentové volby. Sam Presti disponuje obrovským arzenálem draftových výběrů. Oklahoma bude chtít být na přestupním trhu i nadále aktivní, proto se u nich můžeme brzy dočkat dalších výměn.

Should the Thunder trade Chris Paul for Tim Hardaway Jr. and Courtney Lee? 🤔⚡️#ThunderUp #Thunder pic.twitter.com/LTEnobdIkZ

— Thunder Nation (@ThunderNationCP) 19. srpna 2019