Parker opouští San Antonio

07. 07. 2018, 15:00 » Přestupy - Autor: David Šlachta


(zdroj: Nbasket.cz)
Zkušený veterán Tony Parker se po letošní sezoně stal nechráněným volným hráčem a po 17 letech se rozhodl opustit San Antonio.

Spurs mu sice nabízeli novou smlouvu a lákali jej na roli mentora mladších spoluhráčů, 36-letý rozehrávač se ale nakonec domluvil se Charlotte Hornets na dvouleté smlouvě za 10 milionu dolarů.

Kromě Hornets měli údajně zájem také v Denveru. V Charlotte se tak sejde Parker s Jamesem Borregem, bývalým asistentem trenéra Popoviche a svým velkým kamarádem Nicolasem Batumem, se kterým spoluvlastní franzouský basketbalový tým ASVEL Lyon-Villeurbanne.

BREAKING: Tony Parker has agreed to a 2-year, $10M contract with the Charlotte Hornets https://t.co/2xDMLnMrQa pic.twitter.com/Wisu8eWWK0

— mySA (@mySA) 6. července 2018


Jeho úkolem bude krýt záda Kembovi Walkerovi. Parker byl v roce 2001 draftován právě Spurs a strávil v San Antoniu celou dosavadní kariéru v NBA. Není se co divit, že jeho rozhodování nebylo lehké: „Byly to těžké 3 dny a těžké rozhodování. Bylo pro mě obtížné to oznámit Popovi. Ale potřebuji se posunout a Popovich i R.C Butford to chápou. Vždy budu milovat San Antonio a vždy budu Spur. Moje rodina a domov jsou zde, v San Antoniu. Ale jsem zároveň rád, že budu nyní hrát v klubu, který vlastní MJ a hraje tam můj kamarád Batum.“

Parker tak odchází jako třetí hráč v historii, který odehrál za jeden tým aspoň 17 let, dvěma dalšími jsou Karl Malone a Hakeem Olajuwon. Slova těžko hledal i slavný trenér Gregg Popovich: „Je obtížně slovy vyjádřit, co pro nás Tony znamenal. Zápas za zápasem, sezonu za sezonou nás udivoval tím, co dokáže - svou vášní odhodláním a schopnostmi. Musím mu za těch 17 let poděkovat.“ Dodejme ještě, že i v minulé sezóně si Parker zapisoval solidní průměry 7.7 bodů a 3.5 asistencí na zápas. Jeho zkušenosti Hornets jistě ocení.

Tony Parker did it all in his 17 seasons with the Spurs. pic.twitter.com/Z8f7zTIOK9

— SportsCenter (@SportsCenter) 7. července 2018