DeMarcus Cousins k překvapení všech přestoupil do Golden State!

03. 07. 2018, 03:00 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Není to vtip, ani apríl, ale Adrian Wojnarowski z ESPN i Shams Charania z Yahoo Sports oba shodně informují, že se DeMarcus Cousins dohodl na jednoleté smlouvě za pouhých 5.3 miliónů dolarů s obhájci titulu z Golden State!!

Warriors po odchodech McGeeho, Westa a Pachulii avizovali, že se na trhu volných hráčů zaměří na získaní kvalitního centra, který by vyztužil už tak neskutečně kvalitní základní pětku Dubs. Klíčem k tomuto podpisu bude skromnější Durantova smlouva, po které si Válečníci vytvořili malý prostor pod platovým stropem v hodnotě přibližně necelých šesti mil. dolarů. KD měl nárok na roční plat v rozsahu 35,6 miliónů, avšak dohodl se, že bude v příštím roce pobírat "jen" 30 mil. dolarů.

Všichni si mysleli, že Warriors podepíší nějakého volného veterána, například Dwighta Howarda, pokud by se nechal Brooklynem vyplatit, ale oni vyjednali smlouvu s Boogiem, čímž vzkázali všem vyzyvatelům jasný vzkaz: titul si vzít nenecháme! Jejich All-Star základní pětka bude v nadcházející sezóně vyvolávat u všech soupeřů naprostý strach - Stephen Curry - Klay Thompson - Draymond Green - Kevin Durant a DeMarcus Cousins!!

Breaking: DeMarcus Cousins has agreed to a one-year, $5.3M deal with the Golden State Warriors, league sources tell @wojespn. pic.twitter.com/7DzN2nCyzO

— SportsCenter (@SportsCenter) 3. července 2018