NBA statistiky napříč USA a Kanadou - 05.01.2018

05. 01. 2018, 12:00 » Perličky - Autor: Michal Horáček


(zdroj: Nbasket.cz)
Zajímavosti ze 4. ledna:

GSW Pokud dá Green triple-double, Warriors vždy vítězí

Draymond Green zaznamenal 17 bodů, 14 doskoků a 10 asistencí ve čtvrtečním vítězství a opět tak zlepšil statistiku Warriors na 21-0. To je druhá nejdelší série týmových vítězství v historii NBA s tím, pokud konkrétní hráč zaznamená triple-douhle. Lakers vyhráli 24 v řadě, když Magic Johnson zaznamenal triple-double v letech 1984 do 1987.

GSW Další vlna od Splash Brothers

Stephen Curry zaznamenal 29 bodů a Klay Thompson přidal 28 během včerejšího vítězství proti Houstonu. Ačkoliv včerejší zápas mohl vypadat jako předzvěst potenciálního konferenčního finále, je třeba jeho výsledek brát s rezervou. V zápase nenastoupil Kevin Durant ani James Harden, dřívější spoluhráči z Oklahomy, takže se nemusíme obávat, že by Houston neměl proti Válečníkům šanci. V rámci back-to-back zápasů to bylo podruhé, co oba hráči přidali 25 a více. V předchozím zápasu proti Dallasu dal Curry 32 a Thompson 25. Druhá další dvojice, která byla schopná dát 25+ ve dvou zápasech po sobě byli parťáci Damian Lillard a C.J. McCollum proti Brooklynu a Washingtonu v úvodu sezóny v listopadu.

OKC George má spadeno na Clippers

Paul George zaznamenal v rámci včerejšího vítězství na palubovce Staples Center 31 bodů proti L.A. Clippers. Z posledních 6 utkání, které proti Clippers odehrál, dal pětkrát alespoň 30 bodů. V posledních 5 sezónách má George proti týmu Doca Riverse průměru 30,6 bodů na zápas (214 bodů v sedmi utkáních). To je nejvyšší bodový průměr proti Clippers v posledních pěti sezónách Doca Riverse.