Tony Allen se bude stěhovat do New Orleans

12. 09. 2017, 11:30 » Přestupy - Autor: David Kolář


(zdroj: Nbasket.cz)
Shams Charania informuje, že se New Orleans dohodlo na jednoroční smlouvě s Tony Allenem. Pro 35-letého zkušeného obránce tímto končí dlouhé čekání a vyjednávání o novém působišti.

Na začátku červencového otevření trhu volných hráčů o něho měli velký zájem Los Angeles Clippers, poté ještě dlouho jednal s Minnesotou Timberwolves. Nakonec ale Allen míří do New Orleans, kde doplní už tak nesmírně zkušený kádr Pels.

Tony Allen, šampión NBA z roku 2008, naposledy působil v Memphisu. V dresu Grizzlies odehrál sedm sezón a v té poslední průměroval 9.1 body, 5.5 doskoky a 1.6 získanými míči na zápas. Předtím ho známe z úspěšného působení v Bostonu Celtics, kde se také radoval ze svého jedniného titulu. Celkově v nejlepší basketbalové lize světa odehrál téměř 800 utkání s průměrem osmi bodů na zápas.

Tony Allen
TONY ALLEN (NOP)
Guard
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 798 | PTS: 8.21 | AST: 1.34
BS: 0.42 | REB: 3.56 | STL: 1.44
New Orleans Pelicans si od něho slibují zlepšenou obranu na křídle a kolem trojkového oblouku. Navíc se v týmu sejde s velmi dobrým známým z Bostonu - Rajonem Rondem, se kterým tak úspěšně hráli v Bostonu.

Zatím nevíme, za jakou částku se Allen dohodl na jednoleté smlouvu, avšak odhaduje se, že by měla být ve výši kolem veteránského minima. Pelikáni si výměnou Quincyho Pondextera vytvořili malý prostor pod platovým stropem, kde přibližně disponují částkou kolem 3,3 mil. dolarů.

Do tréninkového kempu podepsal smlouvu ještě Perry Jones, kterého známe z působení v Oklahomě City Thunder. 25-leté křídlo působilo v minulé sezóně v Rusku a v NBA nehrálo od ročníku 2014/15. Uvidíme, zda-li se oba dokáží ve zkušeném kádru New Orleans prosadit.

ICYMI: Tony Allen has agreed to a 1-year deal with the New Orleans Pelicans. (via @ShamsCharania) pic.twitter.com/nvMvzA9HRV

— Legion Hoops (@LegionHoops) 11. září 2017