Zamíří Kevin Garnett znovu do Minnesoty?

19. 02. 2015, 08:50 » Spekulace - Autor: Šimon Sedlařík


(zdroj: Nbasket.cz)
Trade Deadline nabude v platnost už v podstatě za pár hodin, což znamená, že týmy se ještě na poslední chvíli snaží posílit, nebo se naopak zbavit těch, kteří jsou přebyteční. Včera večer otřásla Minneapolis velká bomba - do města se možná vrátí jako hráč Wolves Kevin Garnett! Jednání jsou sice teprve na začátku, nicméně Nets dali najevo, že na oplátku za MVP 2004 by do Brooklynu měl přijet minimálně Thaddeus Young.

"The Big Ticket" už sice nemá tak zvučné jméno jako dříve, koneckonců co čekat, věk zastavit nelze, nicméně je jasné, že v Minnesotě by svou dávnou modlu určitě přijali s jásotem. Kevin Garnett zde strávil dlouhých dvanáct let a za tu dobu se vypracoval na jednoho z nejlepších PF, kteří v NBA v posledních letech byli (ne-li dokonce v celé historii). Výraznějšího týmového úspěchu sice nedosáhl (maximem je finále Západní konference z roku 2004, ve kterém Timberwolves podlehli Los Angeles Lakers 2:4), ale jako osobnost Garnett zářil.

"Minnesota Timberwolves se snaží jedenáct hodin před Trade Deadline vyvinout tlak tak, že zkouší znovu získat "Vlčí" legendu Kevina Garnetta. Na oplátku by do Brooklynu putoval Thaddeus Young," oznámil Marc Stein z ESPN.

Kevin Garnett
KEVIN GARNETT (BRO)
Power Forward
Základní část 2014/15 - Průměry
GP: 42 | PTS: 6.8 | AST: 1.6
BS: 0.3 | REB: 6.8 | STL: 1.0
"Zdroje ESPN potvrdily, že obě strany se zapojily do seriózního jednání, ve výsledku však bude stejně stěžejní souhlas samotného Garnetta, a to nejpozději ve čtvrtek před patnáctou hodinou (US času, u nás končí přestupové období ve 22:00 - pozn. red.), protože KG má ve smlouvě klauzuli, která bez jeho souhlasu zabraňuje výměnám." Pro zajímavost - v NBA má ve smlouvě "no-trade" podmínku pouze šest hráčů: Tim Duncan, Dirk Nowitzki, Kobe Bryant, Dwyane Wade, Carmelo Anthony a právě Garnett.

211 centimetrů vysoký rodák z Mauldinu neprožívá zrovna úžasné období, v Nets totiž jeho výkony zůstávají hodně za očekáváním navzdory faktu, že všichni ví, že už nepatří mezi nejmladší. Osmatřicetiletý veterán si připisuje průměrně 6,8 bodů, 6,8 doskoků a 1 zisk za 20,3 minut hry. Střelecký průměr je druhý nejnižší v kariéře, přičemž shodou okolností oba zaznamenal právě za Nets...

Osudovým je možná i fakt, že Wolves trénuje i Garnettův "starý" trenér Flip Saunders. "Byli jsme tam tři minuty. Pak jsme se na sebe obrátili a řekli si, že budeme doufat, že jej získáme na pátém místě, protože jsme mohli vidět, jak hraje - jeho vášeň pro hru a celkově i jeho trénink. Upřímně? Nejlepší trénink, jaký jsem u hráče viděl za posledních dvacet let," komentoval nadšeně tehdy mladého Garnetta Saunders v roce 1995, kdy si KG - jako číslo pět - Wolves opravdu vybrali. Jak bude reagovat nyní, až zjistí, že dobří holubi se (možná) vracejí?