D.J. Augustin dostane šanci v Chicagu

11. 12. 2013, 16:00 » Přestupy - Autor: Vojtěch Šelong


(zdroj: Nbasket.cz)
Poté, co se Chicagu zranil Derrick Rose, má tým obrovské problémy se sestavou, zvláště pak s guardy. Kádr není skoro nikdy kompletní a většinou to odnese právě backcourt.

Bulls angažovali veterána Mike Jamese, ten se však nyní zotavuje ze zranění kolene. Zraněnou nohu mí také Jimmy Butler, který nastupoval v základní sestavě a Marquis Teague hraje otřesně. Jedinými zdravými guardy jsou tak Kirk Hinrich, mladíček Tony Snell, který však nehraje vůbec špatně, a střelec Mike Dunleavy.

Chicago potřebuje nutně tyto pozice posílit a momentálně asi nejlepší hráčem na trhu je D.J. Augustin. Ten hrál loni v dresu Pacers, které však místo něj angažovalo C.J. Watsona (což byl hodně dobrý tah), a Augustin se tak zadarmo stěhoval do Toronta. Zde však odehrál jen 10 zápasů s průměrem dva body na zápas. Po příchodu Greivise Vasqueze, jako součást trejdu Rudyho Gaye, už pro Augustina nezbylo v Kanadě místo, takže dostal padáka.

D.J. Augustin
D.J. AUGUSTIN
Guard
Kariérní statistiky - Průměry
GP: 368 | PTS: 9.36 | AST: 3.88
BS: 0.04 | REB: 1.79 | STL: 0.58
Augustin je poměrně rychlým hráčem, má však nemalé problémy zakončovat z podkošové oblasti. Střelu taky nemá nejlepší, za tři body letos vystřelil jedenáctkrát, trefil ovšem pouze jednou. Úspěšnost 29% střelby v letošní sezóně je také žalostná. V obraně to taky není žádná sláva.

Je však asi nejlepší guard na trhu s volnými hráči a Chicago je poměrně v krizi, takže D.J. Augustin pravděpodobně dostane šanci.